Ruta de navegació

Actualitat

null 022316 Beca Dr Soria SEC

Actualitat
22/02/2016
Sant Pau rep l’únic guardó de l’Estat de la Societat Europea de Cardiologia (ESC) per un projecte que identifica el risc trombòtic

En grup liderat pel Dr. José Manuel Soria, cap de la Unitat de Genòmica de Malalties Complexes de l’IIB-Sant Pau, és pioner en el desenvolupament d’una eina (projecte MIRTO) que podrà pronosticar el risc cardiovascular en la població general. Aquesta beca de la ESC, amb una dotació de 400.000€ servirà per impulsar la seva adaptació a malalts oncològics. A més, millorarà les actuals eines diagnòstiques per identificar amb precisió els pacients amb alt risc trombòtic, i així s’administrarà anticoagulants únicament a pacients amb una relació risc-benefici favorable. Els resultats del projecte contribuiran a personalitzar la presa de decisions relatives a tromboprofilaxis, i en definitiva, a reduir les elevades taxes de morbimortalitat relacionades amb la trombosi en pacients oncològics.

 

El projecte MIRTO, únic projecte espanyol becat per ESC:

http://we.tl/CyFJHtCp6V

 

Entre els 5 millors del món

Els cinc guanyadors han estat seleccionats entre més de 550 candidatures presentades per investigadors i instituts capdavanters de tot el món. Aquestes recerques serviran per proporcionar informació important en el tractament cardiovascular. Les beques estan patrocinades per Boehringer Ingelheim.

 

Els guanyadors de les beques són:

 

  • Dr. José Manuel Soria Fernández, de l'Institut de Recerca Biomèdica - Hospital de la Santa Creu i Sant Pau (IIB-Sant Pau) de Barcelona, Espanya.
  • Dr. David-Alexandre Trégouët, de la Facultat de Medicina Pierre i Marie Curie a París, França.
  • Dr. Timo Heidt, del Centre de Cardiologia de la Universitat de Friburg, Alemanya.
  • Dra. Christina Christersson, de la Universitat de Uppsala, Suècia.
  • Dr. Michael Joner, de l'Institut CVPath en Gaithersburg, Maryland, EUA i el Deutsches  Herzzentrum de Munich, Alemanya.

 

Sobre les «Beques per a la Innovació en Recerca Mèdica»

Les «Beques per a la Innovació en Recerca Mèdica» de la ESC se centraran en millorar els resultats dels pacients afectats per malalties tromboembòliques.

Un Comitè Científic independent, nomenat per la ESC i creat a aquest efecte, ha dut a terme l’avaluació i selecció dels guanyadors. El Comitè va avaluar totes les candidatures presentades. És un requisit que els estudis seleccionats obtinguin resultats o dades publicables en els 18 mesos posteriors a l’assignació de la beca. El Comitè seguirà supervisant la implementació dels programes de recerca que arribin a bon port.

S’espera que els resultats dels projectes siguin presentats al Congrés de la ESC de 2017.

Per a més informació sobre les Beques per a la Innovació en Recerca Mèdica de la ESC i els projectes seleccionats: www.escardio.org/innovationgrants

Resolució ESC

 

Sobre la Societat Europea de Cardiologia

La Societat Europea de Cardiologia (ESC) representa a més de 95.000 professionals del sector de la cardiologia a Europa i a tot el món. La seva missió és reduir l'impacte de les malalties cardiovasculars a Europa.

 

La ESC ofereix una gran varietat d’activitats científiques i educatives, tals com l'elaboració i actualització permanent de les Guies de Pràctica Clínica, l’organització y programes d’ensenyança y enquestes panaeuropees sobre àrees específiques de la malaltia. 

 

La ESC organitza el Congrés ESC, l’esdeveniment més important i influent del món en matèria cardiovascular. La ESC s’enorgulleix de mantenir, en conjunt amb els seus òrgans, congressos de subespecialitzats.

L’ESC també edita i publica 12 de las revistes més importants del món en cardiologia.

 

www.escardio.org