Vés enrere

Sant Pau aconsegueix tres de les beques de la Marató de TV3

Actualitat
27/10/2017
Sant Pau aconsegueix tres de les beques de la Marató de TV3

El Patronat de la Fundació La Marató de TV3 ha concedit 694.987,51 euros a Sant Pau. Tres projectes dels cinc sol·licitats han estat escollits per rebre una de les 37 beques que atorga la Marató 2016 a projectes enfocats a trobar avenços tangibles en la prevenció, el tractament i la rehabilitació de les discapacitats motores, sensitives, cognitives que provoquen l’ictus i les lesions traumàtiques a la medul·la i al cervell.

Els tres projectes de Sant Pau que han estat finançats per La Marató 2016 són els següents:

Dra. Raquel Delgado Mederos

Unitat de Malalties Vasculars Cerebrals, Servei de Neurologia de Sant Pau

Projecte coordinat “Accident cerebrovascular, unitat d'ictus, rehabilitació, òptica, espectroscòpia de correlació difusa, flux sanguini cerebral, autoregulació cerebral.”, 298.000,00 € .

 

Dra. Elena Jiménez Xarrié

Institut de Recerca de Sant Pau

 “Biomarcadors lipoproteics per determinar la inflamació de la placa carotídia en l'ictus isquèmic.”, 197.575,00 € .

 

Dr. Gerard Urrutia Cuchí

Servei d’Epidemiologia de Sant Pau

"Eficàcia d’un programa d’exercicis d’estabilitat del core en l’equilibri dinàmic en sedestació, control de tronc i rehabilitació funcional en pacients amb ictus subagut: assaig clínic aleatoritzat.”,  199.412,51 € .


Els fons recaptats en l’edició 2016 de La Marató, que ascendeixen a 11,3 milions d’euros, impulsaran la sensibilització i la recerca sobre l’ictus i les lesions medul·lars traumàtiques. Els 70 equips premiats treballaran durant els pròxims tres anys per guanyar més anys i més qualitat de vida per a les persones que han tingut un ictus o una lesió traumàtica a la medul·la o al cervell. Del conjunt de treballs, 17 són unitaris i 20 coordinats entre dues o més institucions de recerca.

 

Amb aquests nous 37 projectes, La Marató ja en suma 794 d’impulsats en els seus 25 anys d’història, que han aportat importants resultats en la salut dels ciutadans i avenços notables en el coneixement, la prevenció, el pronòstic i tractament de múltiples malalties.

 


Visualització del contingut web Visualització del contingut web

Imatge amb enllaç per realitzar subscripcions al butlletí
+
Subscriu-te al butlletí
Contacte Comunicació
Cap de Premsa

Abraham del Moral

Telèfon: 93 553 78 30

Email: adelmoralp@santpau.cat

Lloguer d'espais

Telèfon: 93 553 78 30

Email: espais@santpau.cat