Vés enrere

Sant Pau i la Caixa presenten un assaig clinic unic dimmunoterapia per a cancer limfatic

Actualitat
10/05/2019
Sant Pau i “la Caixa” presenten un assaig clínic únic d’immunoteràpia per a càncer limfàtic

Sant Pau i la Fundació Bancària ”la Caixa” presenten l’acord de col·laboració que permetrà realitzar un assaig clínic dirigit a pacients de limfoma no Hodgkin B. Gràcies a aquest acord de col·laboració entre ”la Caixa” i l’Institut de Recerca de Sant Pau, enguany s’aplicarà la fase I d’aquest assaig en pacients refractaris als tractaments.

L’Hospital de Sant Pau és un dels vuit centres de tot l’Estat que la Direcció General de Cartera Bàsica de Serveis del Sistema Nacional de Salut i Farmàcia, depenent del Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social, ha autoritzat per utilitzar medicaments CAR-T.

Un assaig pioner a l’Estat
L’innovador assaig que es portarà a terme es basa a seleccionar un tipus de limfòcits T anomenats limfòcits T de memòria, unes cèl·lules de l’organisme poc nombroses però extremadament eficaces. Es generen després d'una infecció primària i són les encarregades de mitjançar en la defensa de l’organisme en infeccions successives del mateix patogen, ja que es «recorden» d’ell. A més, tenen un poderós efecte contra les cèl·lules tumorals.

El limfoma no Hodgkin B és un dels càncers de sang més freqüents al món. Es tracta d’una malaltia oncològica del sistema limfàtic, el qual contribueix de manera principal a formar i activar les defenses de l’organisme. En la majoria de pacients, la malaltia s’elimina després de sotmetre's a cicles intensius de quimioteràpia i, sovint, a un trasplantament de medul·la òssia. Tot i així, molts pacients recauen i, actualment, hi ha molt poques opcions terapèutiques que se’ls pugui oferir.


Visualització del contingut web Visualització del contingut web

Imatge amb enllaç per realitzar subscripcions al butlletí
+
Subscriu-te al butlletí
Contacte Comunicació
Cap de Premsa

Abraham del Moral

Telèfon: 93 553 78 30

Email: adelmoralp@santpau.cat

Lloguer d'espais

Telèfon: 93 553 78 30

Email: espais@santpau.cat