Actualitat
  • Exposició Calidoscopi i el sentit dels colors
    22/10/2019

    Exposició Calidoscopi i el sentit dels colors

    Del 21 d’octubre al 22 de novembre es pot veure a Sant Pau la Exposició “Calidoscopi i el sentit dels colors” de Vicky Martín. Una vintena de pintures ubicades a la planta 3, bloc A, mòduls 2 i 3.
  • Cardiologia de Sant Pau guanya el premi del congrés de la SEC
    22/10/2019

    Cardiologia de Sant Pau guanya el premi del congrés de la SEC

    La Dra. Concepción Alonso de la Unitat d’Arrítmies, del Servei de Cardiologia de Sant Pau ha guanyat recentment el premi de la “Sección de Electrofisiología y Arritmias” a la millor comunicació del Congreso de las Enfermedades Cardiovasculares 2019 de la Sociedad Española de Cardiologia (SEC) amb l’article "Del mapeo de alta densidad al mapeo de baja densidad para la ablación de arritmias auriculares complejas".
  • Xerrades sobre l’esclerosi múltiple
    21/10/2019

    Xerrades sobre l’esclerosi múltiple

    El proper 30 d’octubre, a les 18 hores, tindrà lloc una nova xerrada sobre esclerosi múltiple: “Esclerosi múltiple al dia: novetats 2019”, organitzada per la Unitat de Neuromuscular del Servei de Neurologia de Sant Pau. L’entrada és lliure i gratuïta i la sessió es farà a la sala d’actes de l’Hospital. Adjunt trobareu la informació de les properes xerrades.
  • La Dra. Mangues rep la Medalla Joaquim Bonal
    21/10/2019

    La Dra. Mangues rep la Medalla Joaquim Bonal

    La Dra. Mª Antònia Mangues, directora del Servei de Farmàcia de Sant Pau, ha rebut recentment la Medalla Joaquim Bonal. Aquest reconeixemet és el màxim guardó que atorga la Sociedad Española de Farmacia Hospitalaria. El Dr. Joaquim Bonal va ser director del Servei de Farmàcia de l’Hospital i president del Consell directiu del Cos Facultatiu de Sant Pau.
  • Sant Pau protagonista del programa “La ciencia de la salud” de TVE
    17/10/2019

    Sant Pau protagonista del programa “La ciencia de la salud” de TVE

    El proper dissabte 19 d’octubre torna el programa setmanal a La 2 de TVE de “La ciencia de la salud”, de 13 a 14 hores. Aquesta primera emissió estarà dedicat a l’Alzheimer amb la participación de diferents professionals de Sant Pau.
  • Gimcana al Martinenc per la Salut Mental
    17/10/2019

    Gimcana al Martinenc per la Salut Mental

    El Servei de Psiquiatria de Sant Pau juntament amb la Federació Catalana de Basquetbol i la Fundació del Bàsquet Català, amb la col·laboració logística del FC Martinenc, han organitzat avui, 17 d’octubre, de 10 a 13 hores, a les seves instal·lacions, una gimcana on participen persones afectades per una malaltia mental i/o addicció i professionals de la salut. Aquesta és una de les primeres accions previstes que estan preparant des de Psiquiatria i la Unitat d’addiccions per portar a terme durant 2020 per donar visibilitat a la salut mental oferint una imatge més positiva, lluitar contra l’estigma i promoure diàlegs oberts sobre la malaltia mental.
  • Comunicat del CSC davant la sentència en la causa 20907/2017 del Tribunal Suprem
    17/10/2019

    Comunicat del CSC davant la sentència en la causa 20907/2017 del Tribunal Suprem

    Davant del context i la situació política i social a Catalunya després que s'hagi conegut la sentència en la causa 20907/2017 del Tribunal Suprem, el Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) com a agent clau del sector sanitari i social, i des del respecte a la decisió judicial, ha fet públic un comunicat. 

    Comunicat del CSC davant la sentència en la causa 20907/2017 del Tribunal Suprem

  • Activitats solidàries pel projecte Precipita: colesterol i càncer de tiroides
    17/10/2019

    Activitats solidàries pel projecte Precipita: colesterol i càncer de tiroides

    El proper dimarts 22 d’octubre tindrà lloc el concert de guitarra clàssica dins del programa d’activitats solidàries pel projecte Precipita, que tindrà lloc a les 19.00 hores al Recinte Modernista de Sant Pau. Adjunt trobareu el programa amb els següents concerts.
  • Saül Martínez-Horta aconsegueix la beca Human Biology Project
    16/10/2019

    Saül Martínez-Horta aconsegueix la beca Human Biology Project

    La Huntington’s Disease Society of America ha concedit la beca Human Biology Project al neuropsicòleg Saül Martínez-Horta, del Grup de recerca en malaltia de Parkinson i altres trastorns del moviment, liderat pel Dr. Jaume Kulisevsky.
  • Avui és el Dia Mundial de l’Anestèsia i de Reiniciar un cor
    16/10/2019

    Avui és el Dia Mundial de l’Anestèsia i de Reiniciar un cor

    El 16 d’octubre és el Dia Mundial de l’Anestèsia i el Dia Mundial de Reiniciar un Cor. Enguany la Word Federation of Societies of Anaesthesiologists (WFSA), l'International Liaison Committee on Resuscitation (ILCOR) i l'European Resustitation Council (ERC) s'han unit per llançar de manera conjunta la campanya: "Tots els ciutadans del món poden salvar una vida, el que es necessita són dues mans" i al mateix temps crear consciència sobre el paper crucial dels anestesiòlegs en la reanimació cardiopulmonar.
  • Un nou reconeixement per a Pediatria de Sant Pau
    15/10/2019

    Un nou reconeixement per a Pediatria de Sant Pau

    Andrés García Herruzo infermer especialista en Pediatria de l’Hospital de Sant Pau, ha guanyat recentment el primer premi en el “VII Congreso Internacional y XXIV Jornadas Nacionales de Enfermería Pediátrica" amb la comunicació oral: "Percepciones de los cuidadores principales el paciente pediátrico oncológico sobre la atención enfermera recibida en un hospital terciario".
  • El Dr. Jordi Surrallés, nou director de l’Institut de Recerca de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau
    15/10/2019

    El Dr. Jordi Surrallés, nou director de l’Institut de Recerca de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau

    Jordi Surrallés ha estat nomenat director de la Fundació Institut de Recerca de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau (IR Sant Pau) pel Patronat d’aquesta institució. El Dr. Surrallés és també Catedràtic de Genètica a la UAB. L’IR Sant Pau té la consideració de centre de recerca de Catalunya, identificat com a Centre CERCA .
  • Farmàcia de Sant Pau aposta per la innovació
    14/10/2019

    Farmàcia de Sant Pau aposta per la innovació

    La Dra. Mar Gomis, del Servei de Farmàcia de l’Hospital de Sant Pau i del grup de Farmàcia de l’IIB Sant Pau, coordina des de fa uns mesos un nova plataforma de seguiment integral, MedPlan+, que pot ser aplicada a qualsevol patologia i que està dirigida idealment a un pacient multimòrbid i polimedicat. Aquesta plataforma permet realitzar un seguiment individualitzat i personalitzat de l’adherència, estils de vida i efectes secundaris a temps real.
  • Dia internacional del càncer de mama
    11/10/2019

    Dia internacional del càncer de mama

    Sant Pau se suma a les activitats del Dia Mundial del Càncer de Mama i el proper 17 d’octubre ha organitzat, 9 a 14 hores, la “IV Jornada per a vosaltres: un homenatge a les dones afectades per aquesta malaltia”, amb una sèrie d’activitats a la sala d’actes de l’Hospital: conferències i tallers de mindfulness, musicoteràpia i artteràpia. També hi haurà un espai informatiu per a les associacions de pacients i entitats col·laboradores, i com sempre, dos punts informatius als vestíbuls dels carrers Mas Casanovas i Sant Quintí.
  • Sant Pau introdueix una pràctica clínica del Servei de Cardiologia a la Universitat de Harvard
    10/10/2019

    Sant Pau introdueix una pràctica clínica del Servei de Cardiologia a la Universitat de Harvard

    El Servei de Cardiologia de Sant Pau, dirigit pel Dr. Xavier Viñolas, fa dos anys que està treballant per canviar el model d’atenció dels pacients portadors de DAIs i marcapassos cap un model de “medicina basada en el valor”. Tots els actors implicats (personal assistencial, no assistencial, indústria, administració, etc..) s’organitzen al voltant del procés assistencial del pacient, buscant resultats que aportin valor.
  • Avenços en Patologia Digestiva
    10/10/2019

    Avenços en Patologia Digestiva

    Els propers 21 i 22 de novembre tindrà lloc a la sala d’actes de l’Hospital el curs “Avenços en Patologia Digestiva” organitzat per l’Escola de Patologia Digestiva de Sant Pau. Adjunt trobareu el programa del curs i els detalls per a fer les inscripcions.
  • L'Institut de Recerca de Sant Pau protagonista de
    09/10/2019

    L'Institut de Recerca de Sant Pau protagonista de "Fet al país"

    L’ Institut de Recerca de Sant Pau - IIB Sant Pau serà el protagonista del programa “Fet al país” dedicat a la recerca, que s’emetrà a partir d’avui en totes les televisions locals. Un programa enfocat en la investigació que porta a terme el Grup de recerca de Genòmica de malalties complexes. http://www.recercasantpau.cat/grup/genomica-de-malalties-complexes/
  • Infermeria de Neonats guanya el premi “Supercuidadoras 2019”
    09/10/2019

    Infermeria de Neonats guanya el premi “Supercuidadoras 2019”

    L’equip d’infermeria de Neonats de Sant Pau ha rebut recentment el premi “Supercuidadoras 2019” per la seva dedicació i excel·lència en la cura professional atorgat per UNIR i el Ministerio de Sanidad.
  • Dia internacional de la Infermeria d’Urgències
    08/10/2019

    Dia internacional de la Infermeria d’Urgències

    Demà, 9 d’octubre, podràs conèixer de primera mà la feina que fan les nostres infermeres d’Urgències. Durant tot el matí al vestíbul de l’Hospital de Sant Pau hi haurà taules informatives on t’informaran de com realitzar els primers auxilis, cures urgents i com treballen els professionals d’infermeria dins del Servei d’Urgències de Sant Pau.
  • XIV Jornada Catalana de Voluntariat i Salut
    07/10/2019

    XIV Jornada Catalana de Voluntariat i Salut

    La Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) organitza una nova edició per reflexionar sobre l’estat del voluntariat en l’àmbit de la salut a Catalunya. El 18 d’octubre el Recinte Modernista de Sant Pau acollirà la sessió de matí, amb tallers simultanis que complementaran el torn de tarda. La sessió de tarda combinarà la ubicació amb l’Escola Universitària d’Infermeria.