Actualitat
 • La Dra. Diana Fernández i la infermera M. Teresa Vilella participen a les xerrades del Centre Cívic Guinardó
  18/02/2020

  La Dra. Diana Fernández i la infermera M. Teresa Vilella participen a les xerrades del Centre Cívic Guinardó

  El proper dimarts 25 de febrer, a les 19 hores, la Dra. Diana Fernández i la infermera M.Teresa Vilella, investigadores del Grup de Recerca en Atenció Primària de l’ EAP Sardenya - IIB Sant Pau, oferiran una xerrada al Centre Cívic Guinardó. La sessió girarà en torn a “La telemedicina en pacients amb insuficiència cardíaca: Una experiència innovadora des del centre d'atenció primària (CAP)”. Aquesta és una activitat de l’Institut de Recerca de Sant Pau dins del cicle Aula 141.

  Més informació aquí

 • Investigadors de l’Hospital de Sant Pau publiquen a The Lancet: La cirurgia accelerada en pacients amb fractura de maluc és factible, segura i té beneficis
  18/02/2020

  Investigadors de l’Hospital de Sant Pau publiquen a The Lancet: La cirurgia accelerada en pacients amb fractura de maluc és factible, segura i té beneficis

  Investigadors de Sant Pau, dels Serveis Epidemiologia Clínica i Salut Pública (Ekaterine Popova), Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia (Julio de Caso, Aranzazu González i Angélica Millán), Anestesiologia i Reanimació (Rafael Anaya i Victoria Baños), així com del Servei d’Urgències (Leopoldo Higa-Sansone i Sergio Herrera-Mateo) han participat en la publicació dels resultats de l’estudi HIP-ATTACK (tractament quirúrgic accelerat versus procediment estàndard en fractures de maluc) a la revista The Lancet. Es tracta d'un estudi que ha inclòs gairebé 3.000 pacients a tot el món per avaluar l'eficàcia de la intervenció quirúrgica accelerada en pacients amb fractura de fèmur.
 • Acord de col·laboració entre IR-IIB Sant Pau i Psious per realitzar assajos clínics amb realitat virtual
  18/02/2020

  Acord de col·laboració entre IR-IIB Sant Pau i Psious per realitzar assajos clínics amb realitat virtual

  L'Institut de Recerca de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau - IIB Sant Pau i l'empresa Psious han signat un acord de col·laboració a través del qual investigadors clínics de l'Hospital de Sant Pau tindran a la seva disposició equips de realitat virtual per realitzar assajos clínics amb els seus pacients. Dins d'aquest marc de col·laboració, es preveu la utilització de la RV en assajos clínics de durada aproximada d'entre 12 i 24 mesos, amb un nombre de pacients variable (entre 200 i 300) depenent de l'estudi i abastant un rang de patologies diverses. La col·laboració s'inicia amb l'estudi Eficàcia de la realitat virtual com a estratègia de distracció del dolor i l'ansietat en la histeroscòpia, dirigit per l'equip del Dr. Josep Estadella, del Servei de Ginecologia i Obstetrícia de l'Hospital de Sant Pau.
 • L’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau realitza els 15 primers casos d’aterectomia orbitacional del Sud d’Europa
  17/02/2020

  L’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau realitza els 15 primers casos d’aterectomia orbitacional del Sud d’Europa

  Un equip del Servei de Cirurgia Vascular i Angiologia de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, format per José Maria Romero i Olga Peypoch, liderat pel director del Servei, José Román Escudero, i amb la col·laboració de Jordi Villalba, cap clínic de la Secció de Radiologia Intervencionista del Servei de Diagnòstic per la Imatge de Sant Pau, realitzen per primer cop al sud d’Europa l’aterectomia orbitacional. Es tracta d’una tècnica mínimament invasiva desenvolupada per Cardiovascular Systems i OrbusNeich Medical que consisteix en la introducció d’un catèter que genera una força centrífuga que fa que una corona recoberta de diamant orbiti 360 graus dins l’artèria per tal d’eliminar en menys de dos minuts les plaques de calç (ateroma) del sistema arterial perifèric. Aquest dispositiu permet distingir les plaques del teixit sà de les artèries. Fins ara s’han realitzat a Sant Pau 15 casos.
 • Sant Pau publica al Jama Dermatology
  13/02/2020

  Sant Pau publica al Jama Dermatology

  El Dr. Lluís Puig, director del Servei de Dermatologia de Sant Pau, ha participat en l'estudi “Comparison of Biologics and Oral Treatments for Plaque Psoriasis”, publicat recentment a la revista Jama Dermatology.
 • Workshop de Cirurgia Colorectal
  12/02/2020

  Workshop de Cirurgia Colorectal

  Des del 12 fins el 14 de febrer se celebrarà a l’Hospital de Sant Pau el Workshop de Cirurgia Laparoscòpica avançada: Cirurgia Colorectal. Tres dies de formació per a cirurgians, amb coneixements bàsics i mitjans, en cirurgia laparoscòpica i amb possibilitats de desenvolupar-la en el seu centre de treball. Adjunt trobareu el programa del curs.
 • Medicina al teu abast: La depressió a la tercera edat
  12/02/2020

  Medicina al teu abast: La depressió a la tercera edat

  El proper 27 de febrer tindrà lloc una nova sessió del cicle La Medicina al teu abast. La sessió “La depressió a la tercera edat”, a càrrec del Dr. Javier de Diego, psiquiatre del Servei de Psiquiatria de Sant Pau, es farà a les sales polivalents de 18.30 a 20 hores. L’entrada és lliure i gratuïta.
 • La Dra. De Benito i el Dr. Navarro escollits membres electes de COESANT
  12/02/2020

  La Dra. De Benito i el Dr. Navarro escollits membres electes de COESANT

  La Dra. Natividad de Benito de la Unitat de Malalties Infeccioses del Servei de Medicina Interna de Sant Pau i el Dr. Ferran Navarro, director del Servei de Microbiologia, han estat escollits membres electes del Comitè Espanyol de l'Antibiograma (COESANT). Tots dos són també ponents de la 1a jornada del Comitè Espanyol de l'Antibiograma que tindrà lloc el proper 6 de març a Madrid.
 • Sant Pau se suma al dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència
  10/02/2020

  Sant Pau se suma al dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència

  L'11 de febrer, se celebra el Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència. Aquesta iniciativa promou la realització d’activitats que, visibilitzant la tasca de les científiques, commemoren aquest dia, fomenten vocacions científiques en les nenes i ajuden a tancar la bretxa de gènere en la ciència. Aquesta quarta edició acull més de 1.700 fins el 15 de febrer.
 • Investigadors de Sant Pau, la UAB i el CIBER-BBN demostren la potent activitat antimetastàsica de cossos d'inclusió bacterians que alliberen nanopartícules dirigides a les cèl·lules mare metastàsiques
  10/02/2020

  Investigadors de Sant Pau, la UAB i el CIBER-BBN demostren la potent activitat antimetastàsica de cossos d'inclusió bacterians que alliberen nanopartícules dirigides a les cèl·lules mare metastàsiques

  Investigadors de l'Institut de Recerca de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau - IIB Sant Pau, de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i del Centre d'Investigació Biomèdica en Xarxa (CIBER) han publicat un article a Advanced Materials, una de les revistes científiques internacionals més prestigioses en l'àmbit de la Nanomedicina i la Ciència dels Materials. El treball descriu la generació pels propis investigadors, d'una nova forma farmacèutica d'administració subcutània i alliberament sostingut de nanopartícules proteiques citotòxiques dirigides, que eliminen selectivament les cèl·lules mare metastàtiques, induint un potent efecte de prevenció de la metàstasi en un model de càncer colorectal sense efectes adversos o tòxics detectables.
 • Sant Pau participa en la trobada dels hospitals pediàtrics de referència de la Fundació Barça
  05/02/2020

  Sant Pau participa en la trobada dels hospitals pediàtrics de referència de la Fundació Barça

  La Dra. Gemma Craywinckel, directora gerent de Sant Pau va participar en la trobada de la Fundació Barça amb altres gerents dels hospitals pediàtrics de referència amb l'objectiu de fer balanç del Programa pel Benestar Pediàtric, en què s’engloba la col·laboració conjunta. Un programa del qual s’han beneficiat durant la temporada 2018/19 més de 134.000 nens i nenes.
 • Sant Pau guanya el premi a la millor comunicació a la 31 Reunió del Grupo Español de Dermatología Pediátrica
  04/02/2020

  Sant Pau guanya el premi a la millor comunicació a la 31 Reunió del Grupo Español de Dermatología Pediátrica

  El treball “Hiperpigmentación lineal en áreas intertriginosas: clave diagnóstica en niñas” va guanyar el premi a la millor comunicació durant la 31 Reunió del Grupo Español de Dermatología Pediátrica, celebrat recentment a Madrid. Una comunicació en la que han participat diferents professionals dels Serveis de Dermatologia i de Pediatria de Sant Pau.
 • Sant Pau acull i organitza el curs en mà i canell: des d’artroscòpia a l’artroplàstia
  31/01/2020

  Sant Pau acull i organitza el curs en mà i canell: des d’artroscòpia a l’artroplàstia

  Els propers 5 i 6 de març tindrà lloc a la sala d’actes de l’Hospital el curs “Course in Hand and Wrist: from arthroscopy to arthroplasty”, dirigit per la Dra. Claudia Lamas Gómez, de la Unitat de Cirurgia de la Mà i de l'Extremitat Superior, del Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia de Sant Pau amb destacats ponents nacionals i internacionals. Adjunt trobareu el programa de la jornada.
 • XXI edició de Dolor 2020
  30/01/2020

  XXI edició de Dolor 2020

  Com cada any el Servei d'Anestesiologia de Sant Pau i la Clínica del Dolor tornen a organitzar l’activitat científica de formació continuada en Dolor “DOLOR2020”. Enguany és la XXI edició i es durà a terme el proper 12 de març al Recinte Modernista de Sant Pau. Trobareu tota la informació en el programa adjunt.
 • Pneumologia de Sant Pau posa en marxa un projecte d’humanització del Servei
  30/01/2020

  Pneumologia de Sant Pau posa en marxa un projecte d’humanització del Servei

  L'Hospital de Sant Pau implanta un projecte d'humanització en el seu Servei de Pneumologia i Al·lèrgia amb l'objectiu de reduir la contaminació acústica al centre, implementar l'educació terapèutica en el pacient ingressat i incentivar la seva mobilització. Aquest projecte beneficiarà fonamentalment a pacients crònics, pluripatològics i d’alta complexitat.
 • Els anticossos enfront del colesterol 'bo' estan elevats en pacients amb aneurisma aòrtic abdominal
  29/01/2020

  Els anticossos enfront del colesterol 'bo' estan elevats en pacients amb aneurisma aòrtic abdominal

  L'Institut d'Investigacions Biomèdiques, IIB - Sant Pau, participa en un estudi, publicat al Journal of Clinical Medicine, que apunta la resposta immunitària enfront de les lipoproteïnes d'alta densitat (HDL) com a mecanisme patogènic en la progressió de l’aneurima aòrtic abdominal. Els investigadors d’aquest estudi suggereixen que els nivells d'anticossos anti-HDL podrien ser un biomarcador per al diagnòstic i pronòstic d'aquesta patologia vascular.
 • Costumama amb la recerca oncològica de Sant Pau
  29/01/2020

  Costumama amb la recerca oncològica de Sant Pau

  L’Institut de Recerca de Sant Pau va rebre recentment una donació molt especial d’una família d’Aiguafreda. Els diners recaptats provenen de la venda de productes tèxtils de Costumama. Una idea d'Anna Martínez, la seva creadora, que va néixer del repte de superar un càncer, una malaltia que han patit diferents membres de la seva família. El refugi en la costura durant el procés del tractament li va portar a crear uns moneders que amb el temps s’han convertit en tot tipus d’objectes tèxtils dels quals destina la totalitat dels beneficis a la investigació. I que ha decidit donar a la recerca que es porta a terme a Sant Pau.
 • 2ª edició del curs d'infermeria d'Hemodinàmica en CTO
  27/01/2020

  2ª edició del curs d'infermeria d'Hemodinàmica en CTO

  Els dies 30 i 31 de gener tindrà lloc a l'Hospital la 2ª edició del curs d'infermeria d'Hemodinàmica en CTO, que organitza Sant Pau amb la participació de World Medica com a empresa col·laboradora. És un curs obert, a nivell nacional i de Portugal, i està dedicat al paper fonamental que juga la infermera d'Hemodinàmica en el tractament de les oclusions cròniques totals.
 • Viu saludable: a Sant Pau apostem per una vida sana i sostenible
  22/01/2020

  Viu saludable: a Sant Pau apostem per una vida sana i sostenible

  Sant Pau posa en marxa una iniciativa pionera a tot l’Estat per reduir el plàstic a l’Hospital amb la implantació de nous punts d’aigua ecològics. Treballadors, pacients i familiars podran comprar ampolles reutilitzables i reciclables per reomplir, prèvia higienització, evitant així el haver de llençar cada vegada l’ampolla de plàstic d’un sol ús. La primera d’aquestes màquines, ubicada a l’E3, entra en funcionament avui. Aquesta és una iniciativa més de les que l’Hospital està engegant en la seva aposta per una vida sana i sostenible.
 • La triple A (AAA): El silenciós assassí d’Albert Einstein
  22/01/2020

  La triple A (AAA): El silenciós assassí d’Albert Einstein

  El proper dimarts 28 gener, a les 19 hores, la Dra. Cristina Rodríguez-Sinovas, investigadora i coordinadora del Grup de Recerca en Mecanismes Reguladors del Remodelat Cardiovascular de l’Institut de Recerca de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau – IIB Sant Pau, impartirà la xerrada “La triple A (AAA): El silenciós assassí d’Albert Einstein”. Aquesta sessió forma part del projecte del Centre Cívic Guinardó, Aula 141, per apropar la ciència als ciutadans.