Breadcrumb

Events

null ACTIVATT contra la Trombosi 2019

Events
25/09/2019
ACTIVA’TT contra la Trombosi

L’associació Activa’TT, formada per investigadors de Sant Pau, inicia una campanya de crowdfunding per recaptar diners a favor de la recerca en malalties vasculars. Una de les primeres accions és el vídeo de presentació de la campanya que podeu veure a: https://www.gofundme.com/f/activattdia-mundial-contra-la-trombosis.

En el marc del proper Dia Mundial contra la Trombosi els investigadors organitzen dues activitats: La Campanya de Prevenció de la Insuficiència Venosa Crònica, que tindrà lloc al vestíbul de l’Hospital de Sant Pau l’11 d’octubre de 9 a 14h., i la presentació del documental d’Alex Txikon, “Pumori, La hija de la montaña”, el 13 d’octubre a les 19h en el Centre Lluïsos d’Horta.

Activa’TT por la Salud és una associació sense ànim de lucre constituïda el 2015 per professionals de l’àmbit de la salut de l’Institut d’Investigacions Biomèdiques Sant Pau (IIB Sant Pau) i l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, amb l’objectiu d’informar i conscienciar de la importància de les malalties vasculars i de recaptar fons per a la recerca en aquestes malalties per a millorar la investigació, la seva prevenció, el diagnòstic i el tractament. Per aquest motiu, promou activitats formatives, de recerca i informació, dirigides als pacients, als professionals de la salut i a la societat en general.

Actes organitzats al voltant del Dia Mundial contra la Trombosi

11 d’octubre 9-14h: Campanya de Prevenció de la Insuficiència Venosa Crònica: Ecografies de les venes de les cames per descartar varius i trombosi. Vestíbul de l'Hospital de Sant Pau.

13 d’octubre a les 19h: Presentació al Centre Lluïsos d’Horta del documental d’Alex Txikon, “Pumori, La hija de la montaña”. Aconsegueix la teva invitació aquí: https://activatt.com/

Lluïsos d’Horta
Carrer Feliu i Codina, 7
08031 Barcelona
Metro Linea 5: Horta

Cinc components de l’expedició guipuscoana Sakana-Pumori, perdien la vida el 17 d’octubre de 2001 en el mont Pumori (7.161 metres d’altitut) al veure’s sorpresos per una allau quan intentaven fer el cim. Els altres cinc components de l’expedició només van poder donar avís del que va succeir i, després d’intentar un rescat impossible, van haver de fer-se enrere.

Un any després, Arantxa Gurrutxaga i Peio Arrue, pares de Beñat (un dels alpinistes morts), van tornar al Nepal amb un doble objectiu: apropar-se al lloc de la tragèdia per recordar i retre homenatge als desapareguts i per intentar trobar una nena del Nepal que apareixia amb el seu fill en la última foto que tenen d’ell.

Així comença la història de Suku Maya i la familia Arrue Gurrutxaga que fa de fil conductor del documental.