Ruta de navegación

Actualidad

null Tres professionals de Sant Pau guardonades amb els Premis a lExcellencia Professional que concedeix el CoMB

Actualidad
28/11/2022
Tres professionals de Sant Pau guardonades amb els Premis a l’Excel·lència Professional que concedeix el CoMB

La Dra. Àngels Escorsell, directora del Servei de Patologia Digestiva, la Dra. M. Àngels Gil de Bernabé, exdirectora del Servei d’Anestesiologia i la Dra. Elisa Llurba, directora del Servei de Ginecologia i Obstetrícia, totes tres de Sant Pau, han estat guardonades amb els Premis a l’Excel·lència Professional que atorga el Col·legi de Metges de Barcelona (CoMB) en reconeixement a trajectòries professionals basades en el compromís, l’honestedat, l’altruisme, la integritat i l’excel·lència.

Després de dos anys d’impàs a causa de la pandèmia, el Col·legi de Metges de Barcelona recupera novament els Premis a l’Excel·lència Professional, que enguany s’han lliurat a 51 metges i metgesses i a quatre equips assistencials de les comarques de Barcelona que han destacat per l’excel·lència i la qualitat en l’activitat professional. L’acte de lliurament va tenir  lloc, ahir dilluns, 28 de novembre, a l’Auditori AXA de Barcelona.

Enguany  la Dra. Escorsell ha estat guardonada en l’àmbit Humanitats, cooperació i gestió, un premi que pensa li han concedit perquè “he acostat dos mons que són el meu dia a dia i que m’agrada molt conèixer: l’atenció a les persones amb discapacitat, sobretot discapacitat intel·lectual, i el mon dels metges. De manera que puguin ser més compatibles i que quan una persona amb discapacitat intel·lectual interactuï amb un metge, aquest sàpiga com tractar-la, com parlar-la i com involucrar-la. He procurat també defensar sempre el paper de les metgesses, i més ara que som una immensa majoria, he intentat que les diferències que hi ha de tracte, amb els estereotips..., anar-los trencant de mica en mica, per acostar a les metgesses als òrgans de direcció i a les preses de decisió”.

Per la seva banda la  Dra. Gil de Bernabé ha estat premiada en camp d’Atenció hospitalària: “la meva vivència en aquest àmbit ha estat immensa, reconec que em vaig enamorar de l’Hospital, de treballar per als pacients, de poder-m’hi dedicar plenament i ha estat una de les satisfaccions més grans que personalment he tingut i, el reconeixement final d’aquest premi, que no me’l esperava ni molt menys.... però bé és això. Crec que és per dedicar-se com a persona als malalts”.

La Dra. Llurba ha estat guardonada per la seva contribució en Recerca Biomèdica, “aquest reconeixement penso que forma part de la trajectòria que portem en el Grup de medicina prenatal i de la dona en els darrers anys en els quals hem estat estudiant com diferents malalties de la gestació, com  ara la preclàmpsia o restricció del creixement, afecten la salut cardiovascular de les dones a llarg termini. Perquè sabem que la salut cardiovascular és un dels punts més importants d’avaluació en la salut de les dones. En aquest sentit, estem treballant també en altres àmbits relacionats amb la salut de la dona, com és ara l’endometriosi o amb les malalties que tenen a veure amb la salut mediambiental en l’àmbit de la gestació i en els nadons, amb un grup molt important de dones conjuntament amb ISGlobal”.

Aquest guardons, es concedeixen des de 2004 a criteri de jurats constituïts per metges i metgesses de reconegut prestigi, i són el reconeixement de la professió mèdica als professionals i equips assistencials que han destacat per una trajectòria exemplar d’exercici de màxima qualitat i per l’enaltiment dels valors que configuren el professionalisme mèdic. Al llarg de tots aquests anys, s’han premiat 805 professionals i 41 equips.

El CoMB guardona professionals en sis àmbits diferents: medicina d’atenció hospitalària, medicina d’atenció primària, medicina d’altres àmbits assistencials, recerca biomèdica, educació mèdica i, per últim, humanitats, cooperació i gestió. Així mateix, es concedeixen quatre premis per a equips assistencials, per tal de reconèixer el lideratge i l’excel·lència dels metges que treballen en equip.

A l’acte institucional d’enguany van intervenir el president i la vicepresidenta del CoMB, Jaume Padrós i Elvira Bisbe. Abans de l’entrega dels premis, la vicesecretària del CoMB, Sònia Miravet, va conversar amb Ramon Gomis, metge endocrinòleg, professor emèrit de la Universitat de Barcelona, investigador emèrit de l'Institut de Recerca IDIBAPS i director dels Estudis de Salut de la Universitat Oberta de Catalunya, al voltant d’una importantíssima efemèride per al món de la medicina i per als pacients: els 100 anys de la primera insulina. Va cloure l’acte el director del Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona i vicepresident de la Fundació Pasqual Maragall, Jordi Camí, amb la conferència “El cervell il·lusionista”.