SalaDePremsa

Sala de premsa
No teniu els permisos necessaris per accedir a aquest mòdul de portal.

Publicador de continguts

null 061918 NP EStudi proteïna TAU

Publicador de continguts
17/07/2018
Sant Pau inicia un estudi en Fase III que aplica tècniques de Medicina Nuclear per a la detecció de la proteïna tau en el cervell de persones que pateixen Alzheimer i demència frontotemporal per primera vegada a l’Estat

Sant Pau inicia un estudi en Fase III que aplica tècniques de Medicina Nuclear per a la detecció de la proteïna tau en el cervell de persones que pateixen Alzheimer i demència frontotemporal per primera vegada a l’Estat

Aquest estudi explora un mètode de detecció i tractament de la proteïna tau en malalties neurodegeneratives

Sant Pau és l’únic centre de l’Estat que combina un projecte de recerca per a la detecció de proteïna tau a través d’un traçador PET i fa assajos clínics amb teràpies anti-tau en persones amb Alzheimer

Els estudis amb tractaments anti-tau poden donar lloc a nous tractaments per l’Alzheimer en els propers anys

Barcelona, 9 de juliol de 2018. – La Unitat de Memòria del Servei de Neurologia conjuntament amb el Servei de Medicina Nuclear de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau han iniciat un estudi en Fase I que per primera vegada a l’Estat aplica tècniques de Medicina Nuclear per a la detecció de la proteïna tau en el cervell de persones que pateixen Alzheimer i demència frontotemporal. En l’estudi s’administra en els pacients un traçador radioactiu PET que detecta la proteïna tau i els seus cúmuls anormals en el cervell dels pacients. L’estudi està finançat per la Fundación BBVA i l’Instituto de Salud Carlos III.

Tant la demència frontotemporal com l’Alzheimer comparteixen acumulacions anormals de proteïna tau en l’interior de les neurones, cosa que provoca la mort d’aquestes cèl·lules.

Fins ara només es podien trobar a l’Estat traçadors PET per trobar la proteïna amiloide per diagnosticar la malaltia d’Alzheimer, ja que l’ús dels diferents traçadors PET per a la detecció de la proteïna tau no estaven autoritzats.

El nou traçador de PET per localitzar la proteïna tau pot ser d’utilitat sobretot en la Demència frontotemporal donat que en la meitat dels casos aquesta patologia es deu a un cúmul d’aquesta proteïna. El traçador PET també pot ajudar en els casos d’Alzheimer ja que els depòsits de proteïna tau acompanyen als dipòsits de proteïna amiloide.

En la malaltia d’Alzheimer el paper de la proteïna tau és cada cop més important ja que hi ha diversos assajos clínics que investiguen diferents formes d’eliminar-la del cervell amb anticossos anti-tau. La mateixa Unitat de memòria de Sant Pau té dos assajos amb anticossos anti-tau per a persones amb Alzheimer lleu i en un d’ells es realitza la detecció de la proteïna a través d’un traçador radioactiu per PET.

Sant Pau és l’únic centre a l’Estat que combina un projecte de recerca per a la detecció de proteïna tau a través d’un traçador PET i fa assajos clínics amb teràpies anti-tau en persones amb Alzheimer. Els estudis amb tractaments anti-tau poden donar lloc a nous tractaments per l’Alzheimer en els propers anys.

No teniu els permisos necessaris per accedir a aquest mòdul de portal.