NOTÍCIES
 • Marta Navarro, del Servei de Pneumologia i Al·lèrgia, explica a Grupo Paradigma la importància de la recerca en Infermeria
  04/01/2023

  Marta Navarro, del Servei de Pneumologia i Al·lèrgia, explica a Grupo Paradigma la importància de la recerca en Infermeria

  L’editorial Grupo Paradigma, concretament en el Diario Dicen especialitzat en notícies d’Infermeria, acaba de publicar una entrevista amb la Marta Navarro, infermera del Servei de Pneumologia Intervencionista de l’Hospital de Sant Pau. En l’article, que podeu llegir complet aquí, la Marta afirma que cal facilitar les eines necessàries perquè els futurs professionals d’infermeria estiguin motivats per fer recerca i innovar. De fet, fa poc el treball dut ha terme juntament amb la Laura Romero, TCAI del Servei de Pneumologia Intervencionista, titulat “Dispositiu de subjecció en broncoscòpies. Estudi de concepte i usabilitat”, ha estat premiat en el 15è Congrés d’ANECORM (Associació Nacional d’Infermeria Coordinadora de Recursos Materials).
 • El tabaquisme segueix sent un dels principals reptes de la Malaltia Pulmonar Obstructiva Crònica
  16/11/2022

  El tabaquisme segueix sent un dels principals reptes de la Malaltia Pulmonar Obstructiva Crònica

  La Malaltia Pulmonar Obstructiva Crònica (MPOC) és una afectació dels pulmons i les vies aèries com a conseqüència de la inhalació de fum, majoritàriament produïda pel tabac. Tot i la situació actual d’infradiagnòstic que existeix al voltant d’aquesta malaltia, un 10% de la població ja la pateix, sent el tabac la seva principal causa. Concretament, més del 90% dels casos són causats pel tabaquisme.
 • La pneumònia és una malaltia respiratòria prevenible i tractable, però encara és la primera causa de mort per infecció al món
  11/11/2022

  La pneumònia és una malaltia respiratòria prevenible i tractable, però encara és la primera causa de mort per infecció al món

  La pneumònia és una malaltia més freqüent del que es pensa, prevenible i tractable, però també potencialment greu si no es diagnostica i tracta a temps. Avui, és la primera causa de mort per infecció al món, per això el lema del Dia Mundial contra la pneumònia d’enguany és “Stop a la pneumònia. Cada respiració compta”.
 • Sant Pau implanta per primer cop una vàlvula endobronquial per tractar una fístula d’aire persistent
  08/11/2022

  Sant Pau implanta per primer cop una vàlvula endobronquial per tractar una fístula d’aire persistent

  El tractament aplicat per primer cop a Sant Pau en un pacient amb fístula d’aire persistent “consisteix en la col·locació d’una vàlvula bronquial unidireccional (model Zephyr?, Pulmonx inc.) que permet la sortida de l’aire a la vegada que impedeix la seva entrada en el pulmó afectat. La teràpia, que és mínimament invasiva, està indicada en pacients amb emfisema pulmonar i en fístula d’aire persistent”, explica el Dr. Alfons Torrego, cap clínic de la Unitat de Broncoscòpies i Pneumologia Intervencionista del Servei de Pneumologia i Al·lèrgia de Sant Pau.
 • El Servei de Pneumologia i Al·lèrgia de Sant Pau, guanya la Beca d’Excel·lència de la SEPAR
  07/11/2022

  El Servei de Pneumologia i Al·lèrgia de Sant Pau, guanya la Beca d’Excel·lència de la SEPAR

  La Societat Espanyola de Pneumologia i Cirurgia Toràcica (SEPAR) ha concedit la Beca d’Excel·lència 2022 de major dotació econòmica a un projecte multicèntric liderat pel Servei de Pneumologia i Al·lèrgia de Sant Pau titulat “Registre nacional d’antibiòtics inhalats en patologia crònica de la via aèria”, liderat pel Dr. David de la Rosa i que té una durada de tres anys. La concessió de la beca s’ha fet després de l’avaluació de l’Institut de Salut Carles III (ISCIII) i de la corroboració del Comitè Científic i de Recerca de la SEPAR.
 • Sant Pau acull la primera edició d’ÀGORA BRN
  27/10/2022

  Sant Pau acull la primera edició d’ÀGORA BRN

  Aquesta tarda la Sala Actes de Sant Pau acull la primera edició del congrés ÀGORA BRN 2022 Punt de Trobada de Projectes de Recerca en Salut Respiratòria, organitzada per la Fundació Barcelona Respiratory Network (BRN). Han inaugurat la trobada el Dr. Vicente Plaza, president de la Fundació BRN i director del Servei de Pneumologia i Al·lèrgia; i el Dr. Jordi Surallés, director de l’Institut de Recerca Sant Pau. També hi ha estat present la Sra. Montserrat Llavayol, subdirectora general de Recerca i Innovació en Salut de la Generalitat de Catalunya, qui participa en la conferència “Recerca en salut a Catalunya. Present i futur”.
 • Sant Pau acull ÀGORA BRN 2022
  24/10/2022

  Sant Pau acull ÀGORA BRN 2022

  Aquest proper dijous 27 d’octubre tindrà lloc la primera edició del congrés ÀGORA BRN 2022 Punt de Trobada de Projectes de Recerca en Salut Respiratòria. Serà a la Sala Actes de l’Hospital de Sant Pau (Planta 3, Bloc A) a partir de les 15.00 h i fins a les 19.30 h.
 • Vine a la Conferència sobre Malalties Intersticials!
  05/10/2022

  Vine a la Conferència sobre Malalties Intersticials!

  Demà dijous 6 d’octubre de les 10.30 a les 12.30 a la Sala d’Actes de l’Hospital de Sant Pau té lloc la trobada entre malalts pulmonars i familiars. En aquesta trobada, trobareu informació molt interessant des del punt de vista mèdic gràcies a la intervenció del Dr. Diego Castillo, responsable de Malalties Intersticials difuses d’aquest mateix hospital, i també de representants de l’associació AIRE. L’entrada és gratuïta!
 • Sant Pau col·labora en el vídeo “Respirant”, de la Setmana Internacional de la Fibrosi Pulmonar Idiopàtica
  21/09/2022

  Sant Pau col·labora en el vídeo “Respirant”, de la Setmana Internacional de la Fibrosi Pulmonar Idiopàtica

  L’Hospital de Sant Pau, la Càtedra Inspira-UAB i l’associació A Tot Pulmó han presentat el vídeo divulgatiu “Respirant” per donar visibilitat a la Setmana Internacional de la Fibrosi Pulmonar Idiopàtica (FPI). Hi intervenen el Dr. Diego Castillo, cap de la Unitat de Malalties Pulmonars Intersticials Difuses del Servei de Pneumologia i Al·lèrgia, i l’Anna Alonso, infermera gestora de casos, tots dos de Sant Pau, i també dos pacients de FPI: el Jaume i el Vicente. Pots veure el vídeo en la web de divulgació mèdica sanitària Farmacosalud.
 • Jornada formativa de la Setmana Internacional de la Fibrosi Pulmonar Idiopàtica
  19/09/2022

  Jornada formativa de la Setmana Internacional de la Fibrosi Pulmonar Idiopàtica

  El pròxim 21 de setembre tindrà lloc, dins la Setmana Internacional de la Fibrosi Pulmonar Idiopàtica, una Jornada formativa a la sala Francesc Cambó del Recinte Modernista de Sant Pau. Amb el lema “La necessitat del treball en xarxa” la formació es farà de 15 a 19.30 hores. Participaran en la jornada entre altres ponents, el Dr. Vicente Plaza, director del Servei de Pneumologia i Al·lèrgia de Sant Pau i de la Càtedra Inspira-UAB, el Dr. Diego Castillo, cap de la Unitat de Malalties Pulmonars Intersticials Difuses del mateix Servei i Anna Alonso, infermera gestora de casos de Sant Pau.
Actualitat
Contacte
Ubicació

Secretaria: Bloc A,4º Planta

Raquel Nogales Soriano
Secretaria Pneumologia i Cirurgia Toràcica
Telf. 935565972
Fax. 935565601
FGS Hospital de la Santa Creu Sant Pau
rnogales@santpau.cat


Consultes externes i proves complementàries: Bloc A, 3º Pis, Moduls 5 i 6
Sala Hospitalització: Bloc C, Planta 2ª
Hospital de dia de Respiratori: Bloc A, Planta 0
Rehabilitació Respiratòria: Bloc A, Planta 3

Contacte

Telèfon: 93 556 59 72
Fax: 93 556 56 01
Correu electrònic: pneumologia@santpau.cat

 

Enllaços Directes

Informació a l'Usuari Malaltia Al·lèrgica