Events
  • Sant Pau entre els vuit hospitals catalans guardonats amb els premis internacionals ESO Angels Awards
    27/10/2021

    Sant Pau entre els vuit hospitals catalans guardonats amb els premis internacionals ESO Angels Awards

    Els hospitals de Sant Pau, Bellvitge, Vall d'Hebron, del Mar, Clínic, Germans Trias i Pujol, Josep Trueta i de Granollers han estat guardonats amb amb els premis internacionals ESO Angels Awards de l'European Stroke Organization (ESO), en un acte organitzat pel Pla Director de les Malalties Vasculars Cerebrals del Departament de Salut i l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS).
  • El Dr. Mangues ingressa a la Reial Acadèmia de Farmàcia de Catalunya
    27/10/2021

    El Dr. Mangues ingressa a la Reial Acadèmia de Farmàcia de Catalunya

    El Dr. Ramon Mangues, cap del Grup d'Oncogènesi i Antitumorals de l'Institut de Recerca de Sant Pau, ingressarà el pròxim 8 de novembre a les 19 hores a la Reial Acadèmia de Farmàcia de Catalunya. Durant l’acte, que es podrà seguir per zoom i en directe per Youtube, el Dr. Mangues farà la lectura del discurs “Lliurament selectiu de fàrmacs a cèl•lules mare metastàsiques” com a Acadèmic Corresponent. Més informació Per seguir la sessió en directe a través de la pàgina web de l’Acadèmia (https://rafc.cat/)
  • El Servei de Dermatologia de Sant Pau organitza Inflamaderm
    25/10/2021

    El Servei de Dermatologia de Sant Pau organitza Inflamaderm

    El proper 4 de novembre tindrà lloc, al Recinte Modernista de Sant Pau, el Curs Inflamaderm coordinat pel Dr. Lluís Puig, director del Servei de Dermatologia de Sant Pau i la Dra. Esther Serra-Baldrich, responsable de la Unitat d’Immunoal·lèrgia Cutània del mateix Servei. Una Jornada que vol proporcionar una visió completa de les actualitzacions més recents sobre psoriasi, dermatitis per contacte, dermatitis atòpica, urticària, malalties autoinflamatòries i hidrosadenitis. Un esdeveniment on es discutiran els darrers avenços i coneixements sobre investigació fisiopatològica i terapèutica per part d’especialistes reconeguts dedicats a cadascuna d’aquestes entitats.
  • Acte de reconeixement a les persones jubilades de l’Hospital
    25/10/2021

    Acte de reconeixement a les persones jubilades de l’Hospital

    Sant Pau va retre homenatge, al Recinte Modernista de Sant Pau, a les persones jubilades de l’Hospital durant el 2020. El director gerent de Sant Pau, Adrià Comella, els hi va donar la benvinguda juntament amb Lluís Gamell, director de Recursos Humans i de Josep M. Forcada, administrador de la Molt Il·lustre Administració (MIA). Durant la celebració es van poder sentir també els parlaments dels diferents professionals que es van jubilar aquest darrer any, Pilar Català i Jordi Craven-Bartle, i el de la representant de l’Associació d’Amics i Alumnes de Sant Pau, Chus Cornellana. La Jornada va estar amenitzada amb una actuació musical del Grup Calet versions Duet.
  • Sant Pau reconegut amb als Premis BSH-Best Spanish Hospital Award
    24/10/2021

    Sant Pau reconegut amb als Premis BSH-Best Spanish Hospital Award

    Sant Pau ha estat reconegut amb els guardons Premi BSH-Best Spanish Hospital Award, en les categories de “Millor Hospital en Gestió Clínica Global” i “Millor Hospital en Aparell Circulatori i Respiratori”. També ha estat distingit com a finalista en les categories de “Processos de Malalties de la Dona”, en “Processos de l’Aparell Digestiu i Hepatopancreàtic” i “Global de Resultats” i “Millor Hospital en Costos Hospitalaris”. Laura López, cap d’Infermeria, va recollir tots els premis en nom de la institució.
  • Premi extraordinari de Doctorat per a Begoña Soto Carricas de Cirurgia Vascular de Sant Pau
    21/10/2021

    Premi extraordinari de Doctorat per a Begoña Soto Carricas de Cirurgia Vascular de Sant Pau

    Begoña Soto Carricas, adjunta del Servei de Cirurgia Vascular ha guanyat el Premi extraordinari de Doctorat, del Programa de Cirurgia i Ciències Morfològiques del curs 2019/2020 de la Universitat Autònoma de Barcelona amb el seu treball “Identificación de marcadores para el diagnóstico del aneurisma de aorta abdominal y la evaluación del riesgo de rotura”.
  • Les simulacions de flux sanguini poden millorar el seguiment de la fibril·lació auricular
    21/10/2021

    Les simulacions de flux sanguini poden millorar el seguiment de la fibril·lació auricular

    Un equip de metges i investigadors de la UPF, i dels hospitals de la Santa Creu i Sant Pau i el Clínic de Barcelona, demostren que l’ús d’aquesta tècnica innovadora pot ajudar pacients que pateixen aquesta patologia a no desenvolupar episodis de trombes. Més informació La fibril•lació auricular (FA) és una de les arrítmies més comunes, especialment entre la gent gran, generada a l’aurícula esquerra del cor. A més a més, augmenta les possibilitats de patir una embòlia i, per tant un ictus, a partir d´un coàgul o trombe creat a l’aurícula esquerra que viatjarà fins al cervell.
  • Xerrades sobre esclerosi múltiple
    20/10/2021

    Xerrades sobre esclerosi múltiple

    El pròxim 25 d’octubre, a les 17 hores, tindrà lloc la xerrada divulgativa per a pacients “Teràpia ocupacional per a l’Esclerosi Múltiple. Eines, adaptacions i recursos per millor la qualitat de vida” a càrrec de Yolanda Calle, terapeuta ocupacional del Servei de Medicina Física i Rehabilitació de Sant Pau. Una sessió online, organitzada per la Unitat de Neurologia Autoimmune, del Servei de Neurologia de Sant Pau.
  • 50è curs de Pneumologia de Sant Pau
    20/10/2021

    50è curs de Pneumologia de Sant Pau

    Divendres 22 d’octubre, a la sala d’actes de l’Hospital, tindrà lloc el 50è Curs de Pneumologia de l’Hospital de Sant Pau. El curs va iniciar el seu camí el 1928 amb un debat entorn el problema més greu de salut d’aquell temps: la tuberculosi. Enguany, se centra en els problemes que afecten l’aparell respiratori avui dia: la pol·lució, el tabaquisme, les seqüeles de la Covid-19, i quina serà l’afectació del canvi climàtic en la salut de les persones. També es debatrà l’actualització del tractament i diagnòstic de malalties respiratòries més importants.
  • Dolor 2021
    19/10/2021

    Dolor 2021

    El pròxim 21 d’octubre tindrà lloc la XXI edició de la Jornada d’actualització en Dolor “Dolor 2021”. Una jornada que enguany porta per títol “La visualització de les Clíniques del Dolor des d’una perspectiva de gènere (professionals i pacients)”. Adjunt trobareu el programa de la jornada.
  • Dia Mundial contra el Càncer de Mama
    19/10/2021

    Dia Mundial contra el Càncer de Mama

    El 19 d’octubre és el Dia Mundial contra el Càncer de Mama. L’objectiu d'aquesta celebració és conscienciar a la població de la importància del diagnòstic precoç del càncer de mama per guanyar la lluita contra aquesta malaltia, que esdevé el tumor més freqüent en dones arreu del món. De fet, segons dades de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), l'any 2020 se'n van registrar més de 2,2 milions de casos i prop d'una de cada 12 dones el patirà al llarg de la seva vida. Sant Pau com Hospital terciari disposa d’un equip multidisciplinari amb un extens grup de professionals dedicats a la cura i l’acompanyament dels pacients oncològics, així com tractaments i proves de prevenció per lluitar contra aquesta malaltia. Amb motiu del Dia Mundial contra el Càncer de Mama, l’Hospital organitza la VI Jornada per a vosaltres, homenatge a les dones afectades de càncer mama, amb sessions de mindfulness i ioga oncològic, i una conferència sobre nutrició i càncer de mama a la sala d’actes de l’Hospital, de 9.15 a 12 hores. Com sempre, hi haurà també taules informatives als vestíbuls dels carrers Mas Casanovas i Sant Quintí. Enguany també es pot col·laborar amb la investigació del càncer de mama de Sant Pau i ajudar a la Kàlida, adquirint una mascareta rosa en els establiments socis de Gaudí Shopping o un muffin als forns Blat i Sucre.
  • Diàlegs de Sant Pau: La salut de les ciutats
    18/10/2021

    Diàlegs de Sant Pau: La salut de les ciutats

    El Dr. Alfons Torrego, cap clínic del Servei de Pneumologia de Sant Pau, serà un dels participants de la pròxima edició de “Diàlegs de Sant Pau: La salut de les ciutats”. Durant la sessió, que se celebrarà el pròxim 20 d’octubre a les 18 h, s’abordaran temes com el disseny dels espais públics, la facilitat d’accés als serveis o la qualitat de l’aire i de l’aigua determinen l’habitabilitat i salubritat dels nuclis urbans. La planificació urbanística, doncs, té un impacte directe sobre la salut de la ciutadania, i pot contribuir a millorar la qualitat de vida dels residents i dels visitants.
  • Dia Mundial de l’Anestesiologia
    15/10/2021

    Dia Mundial de l’Anestesiologia

    El pròxim 16 d'octubre se celebra el “Dia Mundial de l'Anestesiologia”, aquesta data commemora quan el 1846 el dentista William Thomas Green Morton en col·laboració amb l'Hospital General de Massachusetts, va realitzar la primera demostració pràctica i pública d’anestèsia amb èter per a una cirurgia. Durant la intervenció es va aplicar èter sulfúric per anestesiar a Gilber Abbot, un jove de 17 anys a qui li extirparien un tumor cervical. El pacient va despertar d'aquesta cirurgia assegurant no haver sentit cap dolor. Així va néixer oficialment l'anestèsia i l'Anestesiologia, ciència que va fer canviar de manera sorprenent la Medicina i el patiment associat a les intervencions quirúrgiques.
  • Dia Internacional del Dol Perinatal
    15/10/2021

    Dia Internacional del Dol Perinatal

    Avui, 15 d'octubre, és el Dia Internacional del Dol Perinatal. A Sant Pau volem donar visibilitat a una realitat que viuen les famílies que perden un nadó durant la gestació o al poc de néixer. És per això que conscients d’aquesta situació, el 2019 es va crear el Grup de Treball multidisciplinari de Dol Perinatal de Sant Pau per donar suport i acompanyament a les famílies que passen per aquesta difícil experiència.
  • La ministra de Sanitat visita les instal·lacions del Pla INVEAT de l’Hospital de Sant Pau
    14/10/2021

    La ministra de Sanitat visita les instal·lacions del Pla INVEAT de l’Hospital de Sant Pau

    L’Excma. Sra. Carolina Darias, ministra de Sanitat, i l’Hble. Sr. Josep M. Argimon, conseller de Salut, han visitat les instal·lacions de Sant Pau dins del marc de seguiment del Pla INVEAT. Acompanyats pel director gerent de l’Hospital, Dr. Adrià Comella, han recorregut els espais dels Serveis de Medicina Nuclear, Oncologia Radioteràpica, Radiofísica i Radioprotecció, Diagnòstic per la Imatge i la Unitat d’Hemodinàmica del Servei de Cardiologia.
  • 14 d’octubre, Dia Mundial de la Visió
    14/10/2021

    14 d’octubre, Dia Mundial de la Visió

    Sant Pau s’adhereix a la celebració del Dia Mundial de la Visió que se celebra el segon dijous d’octubre des de l’any 2000. Està impulsat per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i l’Organisme Internacional de la Prevenció de la Ceguera (IABP). L’objectiu és conscienciar dels diferents tipus d’afeccions visuals, de la prevenció de les mateixes i dels seus tractaments.
  • Xerrades sobre esclerosi múltiple
    13/10/2021

    Xerrades sobre esclerosi múltiple

    El pròxim 20 d’octubre, a les 17 hores, tindrà lloc la xerrada divulgativa “Associacions de pacients amb Esclerosi Múltiple: què són i com ens poden ajudar” a càrrec de Rosa Masriera, de la Fundació Esclerosi Múltiple (FEM) i Marco Pugliese, de la Fundació GAEM. Una sessió online, organitzada per la Unitat de Neurologia Autoimmune, del Servei de Neurologia de Sant Pau.
  • Pi i Molist es mou per la Salut Mental
    08/10/2021

    Pi i Molist es mou per la Salut Mental

    Amb motiu de la celebració del Dia Mundial de la Salut Mental 2021, la Unitat de Recursos Comunitaris Dr. Pi i Molist organitza, el 08 d’octubre, una caminada als dos Turons més alts de Nou Barris, el Turó de Roquetes i el Turó Segarra amb el lema “... ens movem per la Salut Mental”. I un taller artístic amb la creació d’una obra col·laborativa.
  • Dia Mundial de la Salut Mental 2021
    08/10/2021

    Dia Mundial de la Salut Mental 2021

    El proper diumenge 10 d’octubre es commemora el Dia Mundial de la Salut Mental
  • Sant Pau incorpora una nova tecnologia per realitzar intervencions quirúrgiques d’alta precisió
    01/10/2021

    Sant Pau incorpora una nova tecnologia per realitzar intervencions quirúrgiques d’alta precisió

    L’Hospital esdevé el primer de l’Estat en incorporar, com a eina transversal a quiròfan, una nova tecnologia per realitzar intervencions quirúrgiques d’alta precisió en visió 4K/3D. Aquesta nova tecnologia permet obtenir una imatge d’alta precisió i una visualització dels més mínims detalls anatòmics de les estructures dels teixits sense necessitat de fer servir oculars. Les imatges que es poden veure, mentre es porta a terme la intervenció, en una pantalla de grans dimensions, combinen diferents tipus de llums que ajuden a la diferenciació de teixits i lesions. En tractar-se d'una imatge de gran precisió, projectada en una o dues pantalles 4K 3D de grans dimensions, es treballa en una postura més natural i còmoda, que permet una immersió de tot l’equip i la possibilitat de formació quirúrgica mentre es realitza la intervenció. Diferents especialitats quirúrgiques de l’Hospital com Otorrinolaringologia, Cirurgia General, Cirurgia Plàstica i Traumatologia... entre d’altres, es beneficiaran d’aquesta nova tecnologia basada en la incorporació del sistema ORBEYE, de la firma Olympus, distribuïda en exclusiva a Catalunya per l’empresa Otomedic Quirurgica .

Web Content Display Web Content Display

Imatge amb enllaç per realitzar subscripcions al butlletí
+
Subscriu-te al butlletí
communication contact
Press Officer

Abraham del Moral

Telèfon: 93 553 78 30

E-mail: adelmoralp@santpau.cat

Hiring Venues

Telephone: (+34) 93 553 78 30

E-mail: espais@santpau.cat