Sala de premsa
Press room
 • null'null
  null

  null

  null
 • Jul'18
  31

  Descobreixen dos gens implicats en la síndrome de Bloom

  Investigadors de l'Institut de Recerca de l'Hospital de Sant Pau i de la Universitat Autònoma de Barcelona participen en un estudi multicèntric que ha descobert dos gens implicats en la síndrome de Bloom, una malaltia rara caracteritzada per baixa estatura, immunodeficiència i predisposició a leucèmia, limfoma i tumors sòlids.
 • Jul'18
  18

  Sant Pau inicia un estudi en Fase III que aplica tècniques de Medicina Nuclear per a la detecció de la proteïna tau en el cervell de persones que pateixen Alzheimer i demència frontotemporal per primera vegada a l’Estat

  Sant Pau inicia un estudi en Fase III que aplica tècniques de Medicina Nuclear per a la detecció de la proteïna tau en el cervell de persones que pateixen Alzheimer i demència frontotemporal per primera vegada a l’Estat
  Aquest estudi explora un mètode de detecció i tractament de la proteïna tau en malalties neurodegeneratives
  Sant Pau és l’únic centre de l’Estat que combina un projecte de recerca per a la detecció de proteïna tau a través d’un traçador PET i fa assajos clínics amb teràpies anti-tau en persones amb Alzheimer
  Els estudis amb tractaments anti-tau poden donar lloc a nous tractaments per l’Alzheimer en els propers anys
 • Jun'18
  19

  Sant Pau incorpora la seqüenciació massiva per identificar canvis en l'ADN amb repercussió diagnòstica i de seguiment en un elevat nombre de malalties

  La incorporació de la seqüenciació massiva a Sant Pau ha permès multiplicar per 5 el nombre de pacients amb sospita de càncer de mama o ovari hereditari que es diagnostiquen a l'any, amb una major sensibilitat i rapidesa, i a més permet aplicar tractaments dirigits La seqüenciació massiva permet analitzar un nombre elevat de gens simultàniament i de manera molt més ràpida i menys costosa que els mètodes clàssics Aquest tipus de tecnologia permet una aproximació cap a la Medicina Personalitzada, especialment en el camp de l'Oncologia i les malalties rares El nou seqüenciador que incorpora Sant Pau als seus laboratoris permet seqüenciar l’exoma clínic complet d’una persona, per després analitzar només els grups de gens relacionats amb la patologia del pacient El principal avantatge d'aquesta anàlisi "selectiva" de gens és que s'acota la informació clínicament útil obtinguda, facilitant la capacitat d'anàlisi i limitant la quantitat de dades inesperades i no sol·licitades Aquesta nova tecnologia posiciona Sant Pau entre uns dels centres punters de Catalunya en el diagnòstic molecular de malalties hereditàries a través de l'estudi de l'exoma clínic
 • May'18
  08

  Dia Internacional de la Infermera a Sant Pau

  Les infermeres i els infermers de Sant Pau respondran als dubtes dels tots els pacients, en motiu del Dia Internacional de la Infermera En aquesta ocasió seran professionals infermers experts en Pneumologia, Dermatologia, malalties infeccioses, educació sexual, hipertensió i diabetis els que respondran als dubtes de la ciutadania Aquesta activitat és pionera a Barcelona i està organitzada per la Direcció infermera de Sant Pau
 • null'null
  null

  null

  null
 • null'null
  null

  null

  null
 • null'null
  null

  null

  null
 • null'null
  null

  null

  null
 • Jan'18
  11

  S’identifiquen els mecanismes pels quals l’enzim lipasa hepàtica produeix obesitat

  L’estudi realitzat per investigadors del CIBER de Diabetis i Malalties Metabòliques associades (CIBERDEM) i l’Institut d’Investigació Biomèdica de Sant Pau (IIB Sant Pau) demostra el paper clau de l’enzim lipasa hepàtica en l’acumulació de lípids hepàtics i el desenvolupament d’adipositat. El treball ha estat publicat a la prestigiosa revista científica Plos One.
 • null'null
  null

  null

  null
 • null'null
  null

  null

  null
 • null'null
  null

  null

  null
 • Jul'17
  13

  Programa de recerca i intervenció integral de pacients amb esquizofrènia resistent al tractament (ERT), orientat a pacients i cuidadors, Ama Dablam.

  Ama Dablam és un programa centrat en les persones, nascut amb dos objectius: un assistencial i un altre de recerca. Vol garantir la continuïtat assistencial i oferir els abordatges clínics més rellevants, alhora que permetrà, per primer cop, estudiar de forma prospectiva els indicadors clínics i neurobiològics que diferencien els pacients (ERT) dels no-ERT. Aquest programa ha estat possible gràcies al mecenatge del Sr.C. Barrau, que ha dotat al grup de recerca en esquizofrènia de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau d’una beca per tres anys.
 • May'17
  12

  Sant Pau, Vall d’Hebron i Atenció Primària posen en marxa la prova pilot del programa de detecció precoç de l’aneurisma d’aorta abdominal (PDAAA)

  Es tracta d’un estudi pioner a tot l’Estat, els resultats del qual seran molt importants per a determinar les característiques de l’aneurisma d’aorta abdominal en la població general i poder analitzar la viabilitat d’un Programa poblacional de cribratge d’aquesta patologia.
 • May'17
  10

  70 anys del Servei de Cirurgia Plàstica i Reparadora de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, el més antic de l’Estat

  El Servei de Cirurgia Plàstica i Reparadora de l’Hospital de Sant Pau juntament amb la Societat Catalana de Cirurgia Plàstica, Reparadora i Estètica presentaran els últims avenços en trasplantament facial, tractament quirúrgic del peu diabètic, reconstrucció, microcirurgia vascular i cirurgia oncoplàstica i tractament quirúrgic del limfedema.
 • Apr'17
  21

  II Jornada de Càncer de Mama i Qualitat de Vida “Entre Nosaltres”

  L’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i l’Institut de Recerca de Sant Pau (IIB) organitzen, el proper 22 d’abril, la 2a Jornada Participativa sobre Qualitat de Vida i Càncer de Mama, “Entre Nosaltres” al Recinte Modernista de Sant Pau.
 • Apr'17
  21

  II Jornada de Cáncer de Mama y Calidad de Vida “Entre Nosaltres”

  El Hospital de la Santa Creu i Sant Pau y el Instituto de Investigación Sant Pau (IIB) organizan el próximo 22 de abril, la 2ª Jornada Participativa sobre Calidad de Vida y Cáncer de Mama, "Entre Nosaltres" en el Recinto Modernista de Sant Pau.
 • Apr'17
  20

  Asma Meeting Point 2017

  L'asma és un dels trastorns crònics més freqüents a nivell mundial. Afecta 334 milions de persones de totes les edats a escala mundial i és un important repte de salut pública.
 • Apr'17
  20

  Asma Meeting Point 2017

  El asma es uno de transtornos crónicos más frecuentes a nivel mundial. Afecta a 334 millones de personas de todas las edades a escala mundial y es un reto importante de salut pública.