Vés enrere

Lliurades les Medalles d’Or de la Radiologia Catalana a dos antics professionals de Sant Pau

Actualitat
07/06/2017
Lliurades les Medalles d’Or de la Radiologia Catalana a dos antics professionals de Sant Pau

La Societat Científica Radiòlegs de Catalunya va celebrar el seu VIIè Congrés a Barcelona, on es van abordar els principals avenços i reptes en la imatge oncològica. En el marc d’aquesta trobada, es van lliurar les Medalles d’Or de la Radiologia Catalana, el màxim reconeixement que atorga la Societat a la trajectòria professional en aquest camp. Els  guardonats han estat dos radiòlegs de reconegut prestigi: el Dr. Antoni Gómez Gómez, especialista en Radiologia de mama, i el Dr. Jordi Ruscalleda Nadal, Neuroradiòleg. Tots dos amb una àmplia experiència clínica, docent i investigadora, tots dos professionals vinculats de Sant Pau.

Antonio Gómez Gómez va ser cap del Servei de Radiodiagnòstic, Oncologia i  Patologia mamària de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, fins que es va jubilar el 2008. Va crear una nova tècnica, la neumooncografia, capaç de discriminar tumors malignes de mama dels que no ho són sense necessitat d’operar. Natural de Cantabria, va arribar a Barcelona el 1967 i aquí va desenvolupar la seva carrera professional. Ha estat mestre de centenars de radiòlegs residents, que s’han format amb ell, provinents de tot l’Estat i de Llatinoamèrica.

Jordi Ruscalleda Nadal ha exercit com a director de la seva especialitat en diversos hospitals de Barcelona, entre ells, l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau on va dirigir la Unitat Clínica en Radiologia. Ha desenvolupat la professió durant 50 anys, ha participat en les més prestigioses associacions internacionals en Neuroradiologia i, en l’actualitat, promou ensenyaments de màster en Radiologia i dirigeix la Neuroradiologia als centres de Creu Blanca. La Sociedad Española de Radiología Médica (Seram) li va atorgar el Premi a la Professió l’any 2010, i és membre honorari de European Society of Neuroradiology des de 2013.

La imatge oncològica és una eina imprescindible en la detecció, el pronòstic, i el correcte tractament i seguiment dels pacients. Enguany, la Societat de Radiòlegs de Catalunya ha dedicat el seu congrés als aspectes científics i tecnològics més rellevants en aquesta àrea, reunint a ponents de les diferents especialitats professionals dedicades a la cura dels pacients oncològics (radiòlegs, oncòlegs, cirurgians i experts en radioteràpia).

 


Visualització del contingut web Visualització del contingut web

Imatge amb enllaç per realitzar subscripcions al butlletí
+
Subscriu-te al butlletí
Contacte Comunicació
Cap de Premsa

Abraham del Moral

Telèfon: 93 553 78 30

Email: adelmoralp@santpau.cat

Lloguer d'espais

Telèfon: 93 553 78 30

Email: espais@santpau.cat